خلیج گرگان درمان نشود ریزگردها حیات مردم را نا‌بود‌ می‌کند

تسنیم 8 اسفند 1403 سلامت
خلیج گرگان درمان نشود ریزگردها حیات مردم را نا‌بود‌ می‌کند

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علی‌اصغر طهماسبی شامگاه سه‌شنبه در جلسه بررسی وضعیت موجود استان گلستان در حوزه اقتصاد دریامحور اظهار کرد: بیش از 70 درصد اقتصاد این استان وابسته به بخش کشاورزی است و گلستان با تنوع تولید محصولات کشاورزی به‌ویژه در زمینه تولید محصولات راهبردی به‌مدت 38 روز امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند.

استاندار گلستان راجع به معافیت بخش کشاورزی از پرداخت مالیات گفت: درآمدهای مالیاتی استان با توجه به معافیت‌های ایجادشده بسیار کم است، ضمن اینکه بخش صنعتی استان نیز رشد چندانی نداشته است و صنایع نسبتاً بزرگتر نیز در بخش‌های محروم و کم‌برخوردار استان ایجاد شده است که طبق قانون معاف از مالیات هستند.

وی در بخش دیگر سخنانش به بحران‌خیز بودن استان گلستان به‌ویژه در موضوعاتی مانند سیل، زلزله، فرونشست زمین و غیره اشاره کرد و گفت: در حوزه مسائل مرتبط با بحران، گلستان رتبه اول کشور را دارد و لازم است در حوزه‌های پیشگیری از بحران و کاهش خسارت‌های احتمالی آن سرمایه‌گذاری شود ضمن آنکه امیدواریم بتوانیم از ظرفیت نخبگان استان در این حوزه استفاده کنیم.

طهماسبی یکی از نگرانی‌های بزرگ در استان گلستان را وضعیت خلیج گرگان عنوان کرد و گفت: اگر همزمان با تداوم لایروبی به فکر پمپاژ آب به خلیج نباشیم، این پهنه آبی شرایطی مانند دریاچه ارومیه پیدا خواهد کرد و ریزگردهای نمکی کشاورزی و حیات مردم این استان و استان‌های همجوار را به مخاطره خواهد انداخت.

وی یکی از اقدامات دولت چهاردهم در چند ماه اخیر را کلنگ‌زنی عملیات اجرایی منطقه آزاد اینچه‌برون بیان کرد و افزود: با توجه به آغاز عملیات اجرایی منطقه آزاد، مصوب شد که تمام فعالیت دستگاه‌ها ذیل مدیریت واحد منطقه آزاد انجام شود تا بتوانیم از آثار این منطقه به‌نفع توسعه اقتصادی استان بهره‌مند شویم.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: گلستان به‌دلیل دسترسی کوتاه‌تر، آسان‌تر و ارزان‌تر به کشورهای آسیای میانه بهترین مسیر برای اتصال کریدور ریلی شمال به جنوب است و می‌توان هزینه تجارت خارجی را از منطقه آزاد اینچه‌برون به‌سمت طبس و بندرعباس، کوتاه‌تر و ارزان‌تر کرد.

توسعه گلستان با رعایت الزامات محیط‌زیستی

علی عبدالعلی‌زاده نماینده رئیس جمهور در اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در نشست بررسی وضعیت موجود استان در حوزه اقتصاد دریامحور اظهار کرد: اقتصاد دریامحور یعنی اینکه دولت سیاست‌گذار است و نظارت، هدایت و ارزیابی می‌کند و در عین حال این مردم هستند که توسعه در این بخش را رقم می‌زنند.

نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با اشاره به محدودیت‌های منابع مالی دولتی در کشور و مشکلاتی که طی سال‌ها در زمینه تأمین زیرساخت‌ها به وجود آمده است، گفت: توسعه زیرساخت‌ها در کشور بسیار هزینه‌بر و با اتکا به درآمدهای دولتی نمی‌توان همه این مشکلات را برطرف کرد.

وی با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اقتصاد دریامحور و لزوم برنامه‌ریزی در این حوزه بیان کرد: با توجه به وضعیت درآمدهای نفتی و تحریم‌ها، اقتصاد دریامحور و توانمندسازی مردم در این حوزه یک ضرورت است.

عبدالعلی‌زاده با تأکید بر وفاق و همدلی برای رفع مشکلات کشور خاطرنشان کرد: هرچند کمبودها وجود دارد اما باید از ظرفیت‌های بالقوه، تولید ثروت انجام داد و دولت نیز در این بخش از همه کسانی که امکان سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها را دارند دعوت می‌کند.

وی با تأکید به اینکه مدیران استان باید مردم را از دارایی‌های خود مطلع سازند و به توانمندسازی آنها کمک کنند، اضافه کرد: دولت چهاردهم کمک می‌کند تا مشکلات توسعه استان با رعایت قوانین و الزامات محیط زیست مرتفع شود.


منبع خبر:

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/12/08/3265454/خلیج-گرگان-درمان-نشود-ریزگردها-حیات-مردم-را-نا-بود-می-کند

پربازدید

آخرین اخبار